Her kan du optage lån

Kan jeg optage lån online? Ja, der findes mange udbydere af lån, men sammenlign de forskellige lån og kig dig for.

Kan jeg optage kviklån? Ja, der er mange udbydere af kviklån, der også tilbyder renfri lån. Normalt kan du låne op til 20.000 kr. rentefrit. Samtidig er disse lån som regel meget hurtige at optage, og du modtager desuden pengene meget hurtigt, oftest samme dag som du ansøger om og får godkendt lånet. Men det er nødvendigt at tænke dig om og kigge dig for blandt de mange tilbud, inden du eventuelt slår til.

Lån oe

For det første kan du spørge dig selv om, hvordan det kan gå til, at nogle låneudbydere tilbyder lån uden renter? Låneudbydere skal tjene penge på at låne penge ud, så der må stikke noget under. Sagen er blandt andet, at rentefri lån stort set altid kun tilbydes første gang, du låner penge hos en udbyder. Hvis du får brug for at låne penge en anden gang og henvender dig til samme udbyder, er det ikke længere rentefrit.

Fordele ved at låne rentefrit

Kan jeg låne penge uden renter? Ja, det kan du, og der er helt klart også nogle fordele forbundet med denne type lån. Hvis du finder det rigtige lån, hvor der ikke er ret høje stiftelsesomkostninger, og du samtidig er helt sikker på at kunne overholde fristen for tilbagebetaling af lånet, så kan du rent faktisk låne penge meget billigt på denne måde. Og hurtigt, når du lige står og mangler.

Andre udgifter end renter

Rentefri lån er med andre ord en måde at få fat i kunderne på. For det andet er det sådan, at renterne jo ikke er den eneste udgift, der er forbundet med at låne penge. Sædvanligvis skal der betales gebyrer og andre omkostninger for stiftelse af lånet, og en del låneudbydere skruer simpelthen op for gebyrerne for at kompensere for de manglende renter. Og så er du som kunde jo for så vidt lige vidt.

Tjek ÅOP

Når du overvejer at optage et mobillån uden renter, skal du derfor kigge nøje på detaljerne ved hvert enkelt tilbud og tjekke, hvor meget du rent faktisk kommer til at betale, hvis du optager det pågældende lån, dette fremgår af ÅOP. Rentefrit er ikke nok, hvis der i stedet er en masse høje gebyrer. Så sammenlign mobillån her.

Kort løbetid

En tredje ting er, at de fleste rentefri lån har en meget kort løbetid, altså den tid, du har til at tilbagebetale lånet. Normalt skal du betale lånet tilbage inden for enten 14 dage eller 30 dage, nogle steder har du op til 60 dage til at tilbagebetale lånet. Dette betyder, at du skal være meget sikker på, at du faktisk har råd til at betale lånet tilbage inden for den angivne periode. Ellers kommer du helt sikkert til at betale ekstra.

Tjek dit budget grundigt

Hvis du overskrider perioden for lånets tilbagebetaling, den såkaldte løbetid, vil du nemlig opleve, at låneudbyderen helt bestemt pålægger lånet renter. Også i den grad. Plus ekstra gebyrer. Så hvis du beslutter dig for at optage et rentefrit kviklån, så bør du tjekke dit budget grundigt, så du er sikker på at kunne betale lånet tilbage inden for den aftalte tid.

Du kan surfe mellem udbydere

Dertil kommer, at selvom meningen fra låneudbydernes side som sagt er at hverve nye kunder med gode éngangstilbud, så er der jo ikke noget krav om, at du skal vende tilbage til den samme udbyder. Hvis du derfor får brug for igen at låne hurtige penge, er der ikke noget, der forhindrer dig i at surfe mellem de forskellige udbydere. Så tjek de forskellige muligheder, sammenlign lånene og vilkårene, og husk så altid, at lån skal betales tilbage, og det er rigtig vigtigt at overholde tidsfristen for tilbagebetaling.

About the Author