Godt jeg valgte en a-kasse

For ikke så længe siden var stedet, hvor jeg havde fået arbejde tvunget til at stoppe produktionen. Jeg stod derfor pludselig uden forudsigelig løn.

Situationen synede ret fortvivlende. Jeg har aldrig nogensinde stået uden indtægt. Gudskelov har jeg fra jeg blev færdig med at studere været medlem af a-kasse. Det blev min løsning, da jeg fra den ene dag til den anden blev uden arbejde.

Jeg har nogen gange formodet, at der ikke var nogen grund til at være med i en arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo nogensinde været
jobsøgende i fortiden, men lykkeligvis var jeg kvik nok til at blive ved med at være medlem.

Da jeg lige pludselig var arbejdsløs var medlemskabet uden diskussion meget værdifuldt.

Akassen hjalp med at finde rundt i det med penge og alt det formelle, og de bidrog til at søge efter nye jobs, udformejobansøgninger og cirriculum vitae. Det var faktisk ret let.

Det er svært at finde arbejde i min branche. Af den grund var jeg forberedt på, at jeg ville være uden arbejde over en lang periode. Økonomisk ville det blive svært, men det kunne godt gå. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en akasse. På grund af det var jeg sikret rent økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke svarende til en høj løn, men jeg har råd til mit hus, og jeg kan brødføde min familie. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg utrolig lettet over.

Der er jo en del a kasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at den der skulle hjælpe mig er relevant for mit fag. Akassen skal desuden være troværdige. Glædeligvis følte jeg mig det rette sted.

Jeg gik nogle aftalte tider hos min akasse, og der var ligeledes lejlighed til at skrive sig op til inspirerende seminarer, hvor jeg blev klogere på eksempelvis dagpenge.

En dag blev jeg kontaktet af FTF A-kasse, som meddelte, at a kassen havde et muligt praktik til mig. Jeg var begejstret.

Nogle dage efter var jeg til afklaringssamtale på stedet. Jobsamtalen forløb i en god tone, og kort tid efter kontaktede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at gå ledig lidt under et år, og det er meget dejligt, at jeg igen kan møde på arbejde hver dag. Jeg er taknemmelig for mine nye chefer.
Det er svært at være arbejdsledig, og det er vigtigt at få den rette guidning.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min akasse.
At være berettiget til dagpenge som meldt ind i en arbejdsløshedskasse blev på mange måder min redning pengemæssigt. Derfor var jeg tilsikret pengemæssigt, og jeg blev ikke på noget tidspunkt nødsaget til at videresælge de ting, der er vigtige for mig.

About the Author